Nikkou jatetxe japoniarra Algortan

nikkou jatetxe
nikkou jatetxe
nikkou jatetxe

Barne-diseinua: Imanol Urkiza

Lanaren urtea: 2017

Lekua: Andrés Cortina Kalea, 4 – Getxo. Bizkaia.

Erabilitako materialak: lizar-egurra eta haritz-egurra.

Nikkou jatetxe japoniarra.

Proiektu honetan ordura arteko jatetxearen zaharberritzea egin zen.

Aurrealde osoa kalitate goreneko lizar-egurrez egina dago, bi aurrealde-hutsunez osatua: itsua bata eta sartzeko ate eta gillotina-leihoduna bestea.

Erabilitako sistema bereziki diseinatuta dago eta igotzen den orria ibilbideko edozein puntutan geratzea ahalbidetzen du, igo ala jaitsi gabe, pistoi hidraulikoko sistema bati esker.

Aurrealdearen luze-zabalean egoitza intsonorizatzeko prestatutako kristalak erabili dira, eta egurraren akabera ur naturalekoa da. Helburu bikoitza du: egurra babestea eta bernizatu gabeko azaleraren itxura ematea.

Aurrealdearen goiko aldean listoi-sorta bat egin zen, burdinazko pletina baten bitartez eutsita, zabalera ezberdineko listoien marrazkia osatuz, Imanol Urkizak egindako laneko proiektuari jarraiki.

Barrualdean zuhaitzetako erroez eta zuzeneko tauletako mahaietako tapez osatutako altzairuak ikus daitezke, zuhaitzak berezkoak dituen formekin.

Banbuarekin horma-irudia egin genuen, bi helbururekin: estetikoa bata, gainerako apaingarriekin bat datorren markoa lortuz, eta bestalde, jangelan soinua xurgatuko duen panelarena egitea bestea, oso garrantzitsua jatetxe batean.

Jatetxeko ateak haritz-egurrekoak dira, gidariak batzuk, Scrigno etxeko sistemadunak; itxidura automatikoak dauzkate, ate lisoak, ate-albo lisoak, eta mate akabera, gainerako apaingarriekin bat etorriz eta irudi ahal bezain naturala emateko asmoz.

 

SARE SOZIALETAN ELKARBANATU
FacebookTwitterLinkedInPinterestEmailGoogle+EvernoteWhatsAppBuffer