Extension of Peluquería María Luisa & Josune Landa hair salon. Las Arenas

Hair salon: Ampliación proyecto de peluquería
Ampliación Peluquería, zona pelucas

Decoration: Landa Ebanistería

Year of completion: 2011

Location: Peluquería María Luisa & Josune Landa.
Negubide 11. Las Arenas. Bizkaia.

Materials used: Lacquered MDF board

Peluquería María Luisa & Josune Landa Hair Salon

The Peluquería de María Luisa y Josune Landa hair salon is located in Las Arenas. It is a hair salon with many years of experience and great prestige in the area. It needed extending to offer two rooms for the fitting, design and handling of wigs.

We distributed the space to obtain two rooms that, at any given time, can become one using a sliding double door and window.

The sliding doors included a runner that was embedded into the ceiling, with the doors laying flush to the ceiling and the hanging mechanism hidden by being embedded into the door.

As can be seen in the photograph, the runner can withstand 90 kilos in weight and the doors were made using lacquered MDF. Beading was used for windows, flush to the board with no level differences. We left a minimum gap of 4 millimetres between beading and door in work areas.

We provided a dressing table in each area and shelves for wigs. Everything was made of MDF, with the shelves lacquered white, blending in with the shade of the wall, with the dressing tables in shiny metallic grey, with a chrome-plated leg signed to match the rest of the hair salon.

We included a turned drawer unit made of shiny lacquered MDF board to match the table. The interior was made of grey melamine, covered with a final coat of varnish over the lacquer. This provided greater hardness.

A bleached oak laminate floor was installed after levelling, which was finished with 10 cm tall lacquered skirting.

To avoid the feeling of claustrophobia in the rooms (there are no windows), two window openings were made to the corridor, with transparent glass covered with vinyl to a certain height. The frames were made of lacquered beech wood fitted into the wall.

SHARE ON SOCIAL NETWORKS
FacebookTwitterLinkedInPinterestEmailGoogle+EvernoteWhatsAppBuffer