Interiors of Piu Di Sua Restaurant. Bilbao

Piu Di Sua Restaurant: Exterior en madera
Piu Di Sua Restaurant: Vitrinas en madera
Piu Di Sua Restaurant: Interior Restaurante Piu Di Sua

Interior design: SUBE Contract

Year of completion: 2008

Location: Piu Di Sua Italian Restaurant. Bilbao

Materials used: maple wood tinted in a slightly toasted shade

Piu Di Sua Restaurant

It is located next to the Zubi Zuri bridge designed by Santiago Calatrava in Bilbao.

As can be seen in the photograph, the restaurant is made of maple wood tinted in a slightly toasted shade.

The central column, and the others, was covered with sheets that change direction around the column, exchanging pieces to make the pattern. All of the columns in the restaurant are treated in the same manner.

The screen used to divide table areas involves the same wood combined with halved joint-fitted, lacquered vertical boards with separations to be able to catch sight of what is behind the screen.

In this case it is a windows behind which there is a space used as a climatised bottle store to keep the wine at the required temperature and necessary humidity. This bottle store is light with wine-coloured LEDs installed under each bottle to highlight the colour of the bottles and of the wine.

All of the shelves in the restaurant, including the wine and cheese shelves, are located at the other end of the premises in the shape of a box with glass doors. These are made of maple wood with the visible edges in lacquered black.

The other photo shows the box for the cheese area and, to its right, a long corridor with a storage cabinet made of lacquered MDF, with doors from floor to ceiling and hidden upper runner.

At the back is a door also from floor to ceiling, lacquered in black, to access the toilets, with steel fixtures and ladies and gents signs in steel with openwork for the drawings that shows the lacquered door behind it.

The façade is a unique part of the work. It was previously made entirely of aluminium, which we covered with oak panelling on the outside and inside to make the aluminium disappear and give the impression of being a completely wooden façade. Its sides include product display cabinets looking out onto the street that are also light by LEDs like the previous displays.

SHARE ON SOCIAL NETWORKS
FacebookTwitterLinkedInPinterestEmailGoogle+EvernoteWhatsAppBuffer